Familiemediation

Binnen iedere relatie of familie kunnen kleine ruzies ontstaan die ongewild kunnen uitgroeien tot conflicten en onoplosbaar lijken. Misverstanden, erfeniskwesties, omgangsregelingen, scheidingen enz. komen in iedere familie of relatie voor. Familiemediation kan u helpen om deze conflicten op te lossen. Wanneer beide dit willen is de oplossing nabij. 

Gelijk versus ongelijk, recht versus onrecht. Binnen de relatie of familie ligt dit gevoelig. De familiemediator weet als geen ander hiermee om te gaan. 

De familiemediator is de gespreksleider en zorgt dat een ieder zijn verhaal, in een vertrouwde omgeving, kan doen en zorgt ervoor dat een ieder ook bekend is met de belangen van de andere betrokkenen. Samen wordt gekeken naar oplossingsmogelijkheden die voor beide acceptabel zijn. De familiemediator draagt tevens zorg voor de vastlegging van hetgeen met elkaar is afgesproken. Deze wijze voorkomt de weg naar rechter. Hiermee is Mediation aanzienlijk goedkoper dan de zaak voor te leggen bij de rechter. 

Familiemediation is niet alleen goedkoper en sneller maar levert ook vaak de meeste tevredenheid op. 75% van familieconflicten worden middels familiemediation opgelost.

Divorzio biedt u deze mogelijkheid en is Rechtbank Mediator, Register Familiemediator en aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (MfN).

 

label

registerm400

 

images